Mulligan therapie

Brian Mulligan is een erkend fysio- en manueel therapeut uit Nieuw Zeeland. Het Mulligan Concept is ontstaan in de jaren ’90 met als doel het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat.

Mulligan’s behandelmethode onderscheidt zich op twee belangrijke punten in belangrijke mate van veel andere behandelconcepten. Zijn technieken kunnen, indien geïndiceerd, pijnvrij worden toegepast. En daarnaast heeft de patiënt tijdens het uitvoeren van de technieken een duidelijke actieve rol. De behandelend therapeut corrigeert passief de juiste (oorspronkelijke) pijnvrije uitgangspositie in het gewricht, waarbij de patiënt de eerder pijnlijke of beperkte beweging actief uitvoert.

Door het pijnvrij herhalen van de probleembeweging wordt volgens Mulligan de ‘memory function’ ofwel het pijnvrije besturingsprogramma vanuit de hersenen opnieuw geactiveerd. Hierbij zijn huiswerkoefeningen dan ook een belangrijk onderdeel.

Klachten vanuit de wervelkolom, bijvoorbeeld nek en rugklachten, maar ook alle andere gewrichten zoals bijvoorbeeld schouder en knie klachten, kunnen met deze methode behandeld worden.

Wilt u meer weten over Mulligan therapie, of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op.