Dry needling

Dry needling is een methode waarbij er een dun naaldje kortdurend in de spier wordt geprikt. Deze methode is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden tegelijk gebruikt en dit heeft invloed op onder andere energiebanen in het lichaam.

Bij dry needling gaan we met één naaldje in de spier, waarbij we op zoek gaan naar de zogenoemde ‘triggerpoints’ in de spier die een rol kunnen spelen bij het ontstaan of blijven aanhouden van klachten. Een ‘triggerpoint’ is een drukgevoelige plek in de spier, die op die plaats maar ook in een ander gebied pijn kunnen veroorzaken. De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze punten. Het kan zijn dat meerdere spieren een rol spelen bij het probleem.

Op het moment dat de ‘triggerpoint’ wordt aangeprikt, spant de spier zich kort aan. Dit aanspannen kan een krampgevoel geven. De kramp of spierpijn kan enige uren tot dagen aanhouden, maar dit verdwijnt vanzelf weer.

De methode is onderdeel van de normale fysiotherapeutische behandeling en zal (indien u aanvullend verzekerd bent) vergoed worden door de zorgverzekeraar.

Meer informatie over Dry needling vindt u op deze website: www.dryneedling.nl. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op.