Medical Taping

Medical Taping is een tapetechniek die in de jaren ’70 is ontwikkeld in Japan en Korea. Via mensen uit de sportwereld is deze techniek in het westen terechtgekomen. Middels het volgen van cursussen kunnen fysiotherapeuten zich de speciale tapetechnieken aanleren. Zo kan Fysiotherapiepraktijk Teteringen deze tapetechnieken ook toepassen.

De tape (ook wel ‘fysiotape’ genaamd) die we hiervoor gebruiken, is elastisch van aard en heeft qua elasticiteit en gewicht overeenkomsten met de menselijke huid. Door het aanbrengen van deze elastische tape wordt de opperhuid t.o.v. de onderhuid ‘gelift’. Dit liften geeft een toename van de ruimte tussen de twee huidlagen waarin zich veel zenuwreceptoren, bloed- en lymfevaten bevinden. Door deze ruimtetoename zal bijvoorbeeld de bloedcirculatie van een spier beïnvloed worden waardoor genezing hiervan sneller kan plaatsvinden. Ook kan er via verbetering van de lymfeafvoer een snellere vochtafvoer plaatsvinden, zodat zwellingen en oedeem beter verholpen kunnen worden.

De tape die wij gebruiken, is door zijn elasticiteit niet beperkend bij bewegen maar ondersteunt juist de beweging. De tape is huidvriendelijk en kan gedurende meerdere dagen gedragen worden. In de sport wordt deze tape veel gebruikt en is deze herkenbaar door zijn verschillende kleurmogelijkheden, waaraan overigens geen verschil in functie toegekend kan worden.

Meer weten over medical taping? Neem contact met ons op.